Voldelig angrep mot flyktninger på Chios

Det er på tide Europa våkner og reagerer mot denne mishandlingen av uskyldige mennesker på flukt!

I går kveld, rundt kl 22:10 lokal tid, fikk vi melding om at flyktningleiren Souda på Chios ble angrepet. Dette er en flyktningleir Dråpen i Havet har jobbet i siden den ble opprettet. Innbyggerne i leiren har forklart at det ble skutt med fyrverkeri rundt og mot leiren for å skape panikk og frykt. Rundt 60 personer, som antas å være tilhengere av det høyreekstreme miljøet i Hellas, dekket de to utgangene fra leiren og skapte mer frykt blant flyktningene.

Store steiner ble kastet mot teltene der det bodde barn, syke, gamle og gravide. Teltene, deres midlertidige hjem, ble påtent og noen totalt ødelagt. Menneskene som har flyktet fra krig og terror befant seg plutselig i en situasjon så altfor lik den de hadde rømt fra – men nå i Europa!

En gravid kvinne er rapportert å være blant de skadete, og det er et mirakel at ingen ble drept.

Våre frivillige var alle ute av flyktningleiren og i trygghet da angrepet startet. I dag morges var teamet vårt som vanlig på plass i leiren, og flyktningene der trenger vår tilstedeværelse og trøst mer enn noen gang før. Vi har en viktig oppgave foran oss med å gjenskape tillit og troen på mennesker.